Hacktisch

Wymyx

We hebben een 'KPI' (key productivity indicator) dashboard voor Evenementboekingsburo Evenses ontwikkeld, waarmee alle statistieken over het bedrijf op een scherm inzichtelijk gemaakt zijn. Ze zien data als de boekingen, kosten, inkomsten, marges, karma (punten per werknemer, waarbij hun productiviteit een score geeft) en beloningen bij bepaalde targets. Dit maakt hun werk leuker, en ook beter te begrijpen wanneer en waarom het goed of slecht gaat. De medewerkers van Evenses voeren de boekingen in in het systeem, en daarbij zijn er ook bepaalde minimale marges gesteld. Als die marges niet gehaald worden, krijgen ze een irritant alarm te horen met een rood scherm, en krijgen ze zelfs minder karma. Andersom dus meer karma als ze iets goed doen.

Wymyx wordt weergegeven op diverse schermen in het kantoor van Evenses, en er is ook een app voor gemaakt voor zowel iOS als Android, en voor telefoons, tablets, en televisieschermen.
Op die schermen staat Wymyx in de slideshow-modus, waarbij elke grafiek een X aantal seconden wordt weergegeven. Er is ook een overzicht van alle grafieken.

Er bestaan al een paar systemen zoals Wymyx, bijvoorbeeld 'Geckoboard'. Maar uiteindelijk heeft elk bedrijf natuurlijk zijn eigen statistieken, wat er op neer komt dat je bij zo'n KPI dashboard service als Geckboard alsnog alle statstieken via een API moeten koppelen aan je eigen systeem, waar we niet eens minder tijd aan kwijt zouden zijn dan aan het bouwen van een eigen systeem. Bovendien hoeven ze nu niet 500 euro per maand te betalen, want dat is wat die systemen kosten.

Wymyx is pas sinds kort in gebruik en ze zijn er al erg enthousiast over, het ziet ernaaruit dat het een goede invloed heeft op de werkvloer en hopelijk ook op de productiviteit. Dat zullen we over een tijdje dan in de grafieken terugzien.


© 2019 Hacktisch | Карта сайта